Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Επίσκεψη στο Οmiya Bonsai Art Museum


Επίσκεψη στο Οmiya Bonsai Art Museum

Ψάχνοντας να βρούμε ενδιαφέροντες προορισμούς για τον Έλληνα επισκέπτη στο Τόκυο, ανακαλύψαμε ένα όμορφο καινούργιο μουσείο για την τέχνη των Μπονσάι.  Το Οmiya Bonsai Art Museum άνοιξε τις πύλες του στα τέλη Μαρτίου του 2010, κοντά στην «Μέκκα» του Μπονσάι,  το Bonsai Village στην Σαϊτάμα, περιοχή όπου η τέχνη των Μπονσάι είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και θεωρείται παραδοσιακή τοπική «βιομηχανία».


Το εισητήριο μας





Η διεύθυνση του Μουσείου είναι 2-24-3 Toro-cho, Kita Ward, Saitama City, Saitama, 331-0804
Στην επίσκεψή μας στο μουσείο μάθαμε ότι είναι το πρώτο δημόσιο μουσείο για Μπονσάι στον κόσμο.
Ανάμεσα στα εκθέματα είναι ιαπωνικά πεύκα, ιαπωνικοί σφένδαμνοι, δέντρα γένους  juniper καθώς και είδη από την Κορέα και την Κίνα, όπως η κινεζική κυδωνιά. Εκτός από τα δέντρα, εκτίθενται φυτοδοχεία, πέτρες για Μπονσάι (suiseki), ξυλογραφίες (ukiyo-e), ζωγραφικά έργα κ.α. Επίσης, μέσω του αρχειακού υλικού για την ιστορία του Μπονσάι και μέσω  εκδόσεων, διαλέξεων και σεμιναρίων το Οmiya Bonsai Art Museum  φιλοδοξεί να γίνει ένα κέντρο έρευνας και μελέτης της τέχνης του Μπονσάι.



Στον κήπο του Μουσείο μπορείτε να θαυμάσετε τα 40 περίπου αριστουργήματα-έργα Μπονσάι

Λόγω  της πολιτικής που υπάρχει στα περισσότερα μουσεία του κόσμου που απαγορεύει την φωτογράφηση,  δεν μπορέσαμε δυστυχώς να βγάλουμε φωτογραφίες στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου. Μπορείτε όμως να περιηγηθείτε στα εκθέματα μέσω του ιστοχώρου του http://www.bonsai-art-museum.jp/english/index.php


Kείμενο και φωτογραφίες: Junko Nagata (c) Eλληνοϊαπωνικό Κέντρο

2 σχόλια:

Dimosthenis είπε...

Εξαιρετικο! Πραγματικα ονειρεμενο ταξιδι για οποιοδηποτε λατρη των μπονσαι! Μπράβο!

Stavros είπε...

κρατήστε και ένα εισητήριο για μένα παιδιά.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...